Nikka Days, 40%, 0.7 L, GIFT

Neohodnotené
 
Novinka Darčekové balenie Zväčšiť
 

Farba: Tmavé zlato.
 
Vôňa: Kvetinové tóny oranžových kvetov a bielych kvetov, vyvážené ovocnými tónmi citrusov a hrušky.
 
Chuť: Hladké podnebie vanilky, karamelu, pražených orechov a sladu, s mierne rašelinovou ozvenou.
 
Záver: Suchá úprava s nádychom vanilky, sladu a marhúľ.
ikony

Dostupnosť Skladom
Cena 34,08 € bez DPH
40,90 €    
Kód tovaru 2-400-700-36902
Kategória Japonská whisky
 

Farba: Tmavé zlato.
 
Vôňa: Kvetinové tóny oranžových kvetov a bielych kvetov, vyvážené ovocnými tónmi citrusov a hrušky.
 
Chuť: Hladké podnebie vanilky, karamelu, pražených orechov a sladu, s mierne rašelinovou ozvenou.
 
Záver: Suchá úprava s nádychom vanilky, sladu a marhúľ.


Ako žil zakladateľ?

Vzhľadom na šancu ísť do Škótska sa Masataka stal prvým japoncom, kto dokázal zvládnuť vyrábať whisky. Zapísal sa na univerzitu v Glasgowe, absolvoval kurzy chémie a potom sa usídlil v troch škótských liehovaroch. Mladý a vášnivý muž mal šťastie, že sa učí z prvej ruky od remeselníkov a má praktické tréningy na zvládnutie miešania. Dva zošity naplnené každým detailom sa neskôr stali prvým japonským sprievodcom v produkcii whisky.
V roku 1920 sa Masataka vrátila do Japonska so svojou škótskou manželkou Jessie Roberta (Rita). Zosobášili sa začiatkom toho roka a Rita sa rozhodla prisťahovať do Japonska, aby podporila sen svojho manžela. Avšak po návrate do Japonska boli Masataka a Rita zničení, pretože zistili, že spoločnosť Settsu Shuzo, ktorá investovala do Masataky aby sa učil v Škótsku bola kvôli recesiám po prvej svetovej vojne zrušená. 
Medzitým ďalšia spoločnosť Kotobukiya Limited (Suntory) hľadala niekoho, kto by mohol vyrábať whisky. Keďže bol jediným Japoncom, ktorý dokázal vyrábať whisky v tej dobe, Masataka bol najatý Kotobukiyou v roku 1923, aby mohol priamo vybudovať Yamazaki Distillery. Tam viedol projekt a venoval sa výrobe prvej autentickej whisky v Japonsku.
Po desaťročnej zmluve s Kotobukiyou sa Masataka rozhodol stať sa nezávislým, aby vytváral svoju vlastnú ideálnu whisky. V roku 1934 odišiel na sever a postavil svoju prvý liehovar v Yoichi, Hokkaido. Podmienky životného prostredia Yoichi boli v mnohých ohľadoch podobné ako v Škótsku s chladným podnebím, ostrým vzduchom a vhodnou vlhkosťou. Napokon v roku 1940 bola vypustená prvá whisky od Nikky. Značka tejto whisky bola "NIKKA WHISKEY", krátka pre "Nippon Kaju", ktorá sa neskôr stala názvom samotnej spoločnosti. 


Čo ďalej?

Chceli by ste whisky Nikka ochutnať? Výborne! Pridajte si ju do košíka a pokračujte v nákupe. Nevyhovuje vám? Skúste si pozrieť ďalšie z takmer 500 whisk(e)y z celého sveta.

Podobný produkt

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
 
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.