Le Bertole Supreme Dry Millesimato - Superiore DOCG, 11,5%, 0.75 L

Neohodnotené
 


ikony

Dostupnosť Skladom
Cena 14,58 € bez DPH
17,50 €    
Kód tovaru 10-115-750-8426
Značka LE BERTOLE
Kategória Prosecco
 

V krátkosti o oblasti Valdobbiadene

Víno Valdobbiadene Prosecco DOCG je vyrábané len z hrozna, ktoré zrelo na kopcoch horného Trevigianu medzi 150 a 350 m nm, najmä v kopcovitej oblasti medzi Vittoriom Veneto a Valdobbiadene, ktorý zahŕňa 15 obcí: Conegliano, Susegana, San Vendemiano, Colle Umberto, Vittorio Veneto, Tarzo, Cison of Valmarino, Follina, Miane, San Pietro di Feletto, Refrontolo, Pieve di Soligo, Farra di Soligo, Vidor a hlavné mesto Valdobbiadene.

Oblasť Valdobbiadene je uznávaná pre svoju vitálnu eleganciu, svetlú slamenú farbu, mierne telo, exkluzívnu ovocnú a kvetinovú vôňu. Vyrába sa v 15 obciach, do ktorých patria kopce medzi mestami Conegliano a Valdobbiadene. Medzi nimi rozlišujeme crus alebo slávnu Superiore di Cartizze a Rive získanú z hrozna pochádzajúceho výlučne z jednej obce alebo jej časti. Conegliano Valdobbiadene Prosecco DOCG sa vyrába v spumante, šumivých a tichých typoch. Šumivé víno je symbolickou verziou označenia; príjemné a všestranné, veľmi populárné a veľmi rozšírené. Vyrába sa vo verziách Brut, Extra Dry a Dry - v závislosti od zvyškov cukru. Od najsuchších, po Brut.

Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG:

Brut - Je to najmodernejšia a medzinárodná verzia. Vyznačuje sa jemnou vôňou citrusových plodov a rastlinných a kvetinových tónov v kombinácii s krásnou a živou chuťou energie. Môžete si ho vychutnať pri 7-9 ° C, na rybích a zeleninových predjedlách, vrátane prepracovaných prvých jedál s morskými plodmi a pečených alebo celozrnných rybích pokrmov. Zvyškový cukor sa pohybuje v rozmedzí od 5 do 12 g / l a umiestni sa v priemere na pásmo 7 až 10 g / l.

Extra Dry - Toto je tradičná verzia. Farba je svetlá slamová farba oživená perlage. Je bohatá na arómu ovocia, jablka a hrušky. Na podnebí je mäkký a zároveň suchý vďaka živej kyseline. Je vynikajúci ako aperitív, je ideálny, podávaný pri 8-10 ° C, na strukovinách a morských plodoch, cestovinách s jemnými mäsovými omáčkami, čerstvých syroch a bielom mäse, najmä hydine. Zvyškový cukor sa pohybuje od 12 do 17 g / l.

Dry - Má slamovožltú farbu, rozhodujúcu vôňu, s náznakmi sladkého a zrelého ovocia, často aj tropického, niekedy so sladkými náznakmi medu, s pikantnou a príjemne sladkou chuťou. Podávajte pri teplote 7–8 ° C. Je to typ, ktorý sa prispôsobuje najvýhodnejším kombináciám so suchými cestovinami alebo korenenými potravinami alebo pikantnými a korenenými prípravkami na báze rýb. Zvyškový cukor sa pohybuje od 17 do 32 g / l.

ČO ĎALEJ?

Chceli by ste Le Bertole Supreme Dry Millesimato - Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka a pokračujte v nákupe. Nevyhovuje vám? Skúste si pozrieť ďalšie produkty z takmer 100 prosecco vín od najlepších svetových značiek.

Podobný produkt

Druh Dry

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať hodnotenie
Nevypĺňajte toto pole:
 
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.