NIKKA
Masataka Taketsuru, ktorý sa narodil v roku 1894 v rodine výrobcov tradičného nápoja saké, sa považuje za otca japonskej whisky. Po absolvovaní odbornej prípravy chemika začal pracovať pre spoločnosť Settsu Shuzo, ktorá ho v roku 1918 poslala do Škótska na učňovskú školu. Tam si vyvinul vášeň pre whisky a rozhodol sa jej venovať svoj život. V roku 1934 postavil na ostrove Hokkaido svoj prvý liehovar Yoichi. Jeho rastúci úspech mu umožnil otvoriť v roku 1969 druhú pálenicu neďaleko Sendai: Miyagikyo. Skupina whisky Nikka vytvára celú škálu japonských whisky pomocou sladov z týchto dvoch liehovarov. Japonská whisky je už na dnešnom trhu známym pojmom. Ak Nikku nepoznáte a chutia vám škótske whisky, určite vám aj nápoje tejto značky zachutia.
Stránka 1 z 1 - 18 položiek celkom