Ako si spraviť svoj vlastný bar

Ako si spraviť svoj vlastný bar

Ako si spraviť svoj vlastný bar

Piatok večer, sedíte v meste s kamarátmi, Plantation XO či iný kvalitný alkohol stúpa pomaličky do hlavy, preberáte rôzne netradičné témy a v tom príde reč na to, aké by to bolo mať svoj vlastný bar. Dobrý nápad, čo poviete?

Nie je to však také jednoduché, ako to na prvý pohľad môže vyzerať. Ako si spraviť svoj vlastný bar? Pozrieme sa na to postupne krok po kroku. Základom je mať kvalitný podnikateľský plán. Dôležité je tiež rozhodnutie či budete bar prevádzkovať ako fyzická alebo právnická osoba.

Keď sa bavíme o ekonomických náležitostiach, nemožno zabudnúť na vybavenie živnostenského oprávnenia na pohostinskú činnosť. V kontexte toho je potrebné doložiť odbornú spôsobilosť. Tiež je potrebné získať povolenie na predaj alkoholu.

Veľmi dôležité je nájsť správny priestor na prevádzku. Musí spĺňať priestorové, dispozičné či hygienické požiadavky na prevádzku baru či pohostinského zariadenia. Následne je potrebné podpísať nájomnú či kúpnu zmluvu. Potom sa už môžete pustiť do zariaďovania, ktoré by malo byť originálne, štýlové a najmä pohodlné pre zákazníkov.

Úplným základom je kvalitný alkohol.

Kvalitný alkohol v ponuke baru je nevyhnutnosťou, ak chcete uspieť. Potrebné je byť originálny a odlíšiť sa od konkurencie. Dať najavo, prečo by si zákazník mal vybrať práve vás. Nemenej dôležitý je marketing a propagácia. V modernej dobe skvele poslúžia napríklad sociálne siete, no od veci nie sú ani billboardy či inzeráty v tlači.

Samotné otvorenie baru spojte s nejakou zaujímavou akciou. Populárne sú najmä drinky grátis, akcie v štýle 1+1 zdarma, no pokojne môžete vymyslieť na otvárací večer atraktívne súťaže pre zabávajúcich sa a odmenou im môžu byť napríklad darčekové fľaše s alkoholom. Pokiaľ máte pocit, že je pre vás prevádzkovanie baru tým pravým a baví vás to, neváhajte a vykročte smelo v ústrety svojmu snu!

Ďalšie zaujímavé články
Ferrand Cognac Renegade Barrel N°4: Limitovaná edícia, ktorá prepisuje pravidlá koňaku
 · 3 min čítania

Ferrand Cognac Renegade Barrel N°4: Limitovaná edícia, ktorá prepisuje pravidlá koňaku

Ferrand Renegade Barrel N°4 – limitovaná edícia koňaku s unikátnym dvojfázovým zrením v Cognacu a na Barbadose. Na Slovensku iba 6 fliaš! Objednajte si svoj exkluzívny kúsok ešte dnes.
Prečítať článok
AlkoRozhovory: Martin Hudák z Mr Black
 · 3 min čítania

AlkoRozhovory: Martin Hudák z Mr Black

Známy a úspešný vo svete, ale doma ho mnohí nepoznajú. Reč je o úspešnom barmanovi Martinovi Hudákovi, ktorý pochádza z Prešova, no momentálne pôsobí v Sydney. Ešte predtým ste ho mohli nájsť v jednom z najlepších barov sveta, v American bare v Londýne.
Prečítať článok