Isautier Arrangé Volcanique
Popis
Isautier Arrangé Volcanique je rum infúzovaný ananásom Victoria, guavou a chilli.
Chuť a vôňa
ananáskoreniechilli |
---|
Isautier Arrangé Volcanique patrí do rady značky Isautier, v ktorej je prezentované umenie macerácie a spájania chutí rumu s ďalšími ingredienciami. V tomto prípade bol pri výrobe použitý ananás odrody Victoria, guava a chilli. Táto kombinácia chutí spolu s rumom vytvára komplexný zážitok vyjadrujúci silu vulkanickej pôdy Reunionu.
Vôňa je už na prvé ovoňanie sladká, evokuje ticho pred erupciou vulkánu. V chuti ihneď ucítite lahodnú sladkosť podporenú papričkami chilli. Neskôr prichádza explozívny záver. Hrejivá chuť chilli sa rozlieva a zostáva v ústach ako hrejivá láva.
Odporúčame vychutnávať si samotný, alebo na "okorenenie" vašich obľúbených rumových koktailov.
Tento ochutený rum patrí do série Reunion Fresque, v ktorej nájdete 4 arrangé rumy inšpirované krajinou Reunionu. Ich chute vytvorené 100% prírodnými ingredienciami pochádzajúcimi z tohto ostrova boli vybraté tak, aby reflektovali 4 hlavné znaky ostrova: oceán, vulkanickú pôdu, intenzitu a tropickosť.
V tejto rade nájdete:
- Isautier Arrangé Océanique
- Isautier Arrangé Volcanique
- Isautier Arrangé Intense
- Isautier Arrangé Tropical
O značke Isautier
Isautier je nezávislá destiléria vlastnená rodinou Isautierovcov už viac ako 170 rokov. Od jej založenia v roku 1845 zásobovala Európu, ale aj Ameriku kvalitným rumom z ostrova Reunion. Na ich výrobu sa aktuálne využíva 300 hektárov polí s cukrovou trstinou, ktorá čerpá svoje špecifické vlastnosti vďaka vulkanickej pôde ostrova.
Destiléria vyrába tradičný melasový rum, ale aj rhum agricole. Trstinová šťava obvykle prechádza 35 hodinovou fermentáciou, pričom melasa je fermentovaná o niečo kratšie: 22 hodín. Na destiláciu je využívaná stĺpová metóda (column still). Zaujímavosťou je, že destilácia prebieha iba počas zberu trstiny, teda od augusta do decembra.
Sklad so sudmi ťaží z extrémne teplej a vlhkej klímy ostrova Reunion, čo sa odráža na vysokej interakcii rumu s drevom. Prvých 24 mesiacov zrenia prebieha vždy v nových panenských sudoch, následne je rum presunutý do starších ex-cognac alebo ex-rum sudov. V niektorých prípadoch nasleduje aj tretie zrenie.
Zásadnou zmenou bol príchod enológa menom Mathieu Cosse, ktorý sa v roku 2005 pridal k značke Isautier ako odborný pracovník zodpovedný za zvýšenie kvality rumov. Po prejdení všetkých procesov - od pestovania trstiny, cez fermentáciu, až po destiláciu - boli zaradené nové a upravené postupy, ktoré sa odrazili na omnoho kvalitnejších výsledných produktoch.
Čo ďalej?
Chceli by ste tento rum ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie rumy v našej ponuke.