Ste tu
Plantation 3 Stars + Original Dark + OFTD + Pineapple + barová guma ZADARMO

Plantation 3 Stars + Original Dark + OFTD + Pineapple + barová guma ZADARMO

(0 recenzií)
69%
Kód: 794 + 564 + 871 + 497 + POS094
Doručenie na osobný odber:
Najskôr dnes v 5 odberných miestach
Doručenie kuriérom:
U vás do Št 02.05.2024
Cena dopravy:
Na sklade
94,10 €
78,41 € bez DPH
113,41 €
Ušetríte 0,00 € / ks
alebo sa zaregistrujte
Pridať medzi obľúbené Medzi obľúbené

V sete nájdete 5 produktov

Ušetríte 21,20 €
1x
Plantation 3 Stars
0.7 L
41.2%
18,70 €
1x
18,90 €
1x
26,91 €
29,90 €
1x
29,90 €

Vyskúšajte vyšší rad a spoznajte ešte lepšiu chuť

Plantation XO 20th Anniversary, GIFT
52,90 €
4.9
(20 recenzií)
Plantation XO 20th Anniversary, GIFT
Detailný popis produktov v sete

Plantation 3 Stars je poctou historickým rumom vyrábaných v Karibiku, s bohatou zmesou troch hlavných regiónov: Barbados, Jamajka a Trinidad. Zatiaľ čo Barbados dodáva bohatú a vyváženú chuť, Trinidad dodáva jemnosť a Jamajka poskytuje dôraznú štruktúru.

Aróma: Jemná vôňa hnedého cukru, medu, kávových zŕn; neskôr vanilka.

Chuť: Horká chuť s príjemnou dochuťou vanilky, čokolády a korenia.

Screenshot (86)


Technologické parametre

Pôvod: Barbados, Trinidad, Jamajka
Surový materiál: melasa
Fermentácia: Barbados a Trinidad: 72 hodín
Jamajka: 2 týždne
Destilácia: Barbados: Twin Column and Pot Still
Trinidad: Column
Jamajka: Pot Still (John Dore)
Obsah pridaného cukru: 9 g / liter


Čo ďalej?

Chceli by ste tento rum ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie rumy v našej ponuke.

Bohatý a intenzívny štýl Jamajky a Barbadosu s tónmi sliviek, banánov a vanilky je umocnený ďalším zrením vo Francúzsku. Výsledkom je hlboká štruktúra okorenená tónmi škorice a klinčeka, ktorých dymová kvalita dodáva textúre. Ideálny spoločník na kokteily. Najväčšou devízou rumu Plantation Original Dark je jeho bohatá chuť a predovšetkým jeho technika dvojitého zrenia. Plantation Original Dark zahŕňa elegantné rumy, ktoré sú destilované a potom zrejúce pri vysokých teplotách v tropickom prostredí Karibiku v sudoch z amerického dubu. Následne sú rumy transportované do Francúzska, kde ich hlavný rumový majster zmieša. Výsledok tohto dlhoročného procesu je sladký nektár, ktorý môžete vychutnávať samostatne, ale aj v miešaných drinkoch s tmavým rumom ako sú Mai Tai alebo Daiquiri.

Vôňa: Banán, pomarančová kôra, korenie, dymová aróma.

Chuť: Sušené ovocie, vanilka, klinčeky.

Záver: Náznaky dymu, kandizované ovocie, exotické korenia.

Screenshot (79)

 

Barbados 

Príbeh rumu sa začína na Barbadose, ktorý je kolonizovaný Anglickom. Od roku 1627 bol Barbados pôvodcom pestovania cukrovej trstiny v Karibiku. Rum si získal srdcia ostrovných námorníkov, neskôr anglických námorníkov. Legenda hovorí, že keď sa námorníci vrátili do Anglicka, ponúkli rum ako darček, aby dokázali, že skutočne prekročili oceán. Nesporným rodiskom rumu je Barbados ostrov posiaty veternými mlynmi, ktoré sa používali na drvenie cukrovej trstiny pre extrahovanie šťavy. Cukrovarnícky priemysel klesá, ale ostrov naďalej produkuje vynikajúce rumy, ktoré sa vyznačujú tradičnými miestnymi metódami.  Špeciálna fermentačná technika prepožičiava miestnym liehovarom bohaté a aromatické arómy.

Technologické parametre:

Pôvod: Barbados a Jamajka
Surový materiál: Melasa
Fermentácia: Barbados: 72 hodín
Jamajka: 2 týždne
Destilácia: Barbados: Twin Column and Pot Still
Jamajka: Pot Still (John Dore)
Starnutie: Zmes Barbadosu vo veku 1 až 3 roky sa zmieša s jamajský pot stillom vo 10 až 15 rokov.
Množstvo pridaného cukru: 15 g / l


História rumu

Plantation_Types+de+Rhums

Prvá písomná zmienka o existencii rumu pochádza z ostrova Barbados v roku 1647, je však isté, že výroba rumu sa odohrávala na ostrove od začiatku 17. storočia. Vo Francúzsku prichádza uvedenie rumu neskôr a to v roku 1694. Rum sa v tom čase považoval za liek. Priemerná kvalita a lacná produkcia znamenali, že rum sa prvotne konzumoval medzi otrokmi na plantáži (brandy a sherry sa považovali za príliš drahé, takže tie boli vyhradené pre osadníkov). Rum sa tiež stáva nápojom námorníkov a pirátov. Skutočný pokrok v destilačných technikách ešte neprišiel a dovtedy rum zostával len pre miestnych. Začiatkom osemnásteho storočia sa však rum šíri cez oceán do Európy a Severnej Ameriky.

Rumové odrody

Existujú dve hlavné výrobné metódy, ktoré sú pôvodom dvoch odlišných liehovín:
- „Tradičné rumy“ vyrobené z melasového základu
- „Agricole rumy“ vyrobené zo šťavy z cukrovej trstiny, ktorá bola potom fermentovaná a destilovaná.


Cru+du+Rhum+-+Production+-+VIEILLISSEMENT

Cukrová trstina

Cukrová trstina sa zberá ručne alebo strojom a potom sa, čo najskôr rozreže, rozdrví, aby sa minimalizovala degradácia cukrov obsiahnutých v trstine. Po rozomletí trstiny sa šťava extrahuje a pripravuje na kvasenie, výsledkom procesu premeny cukru na alkohol je vzniknutý kvas. Tento kvas sa následne niekoľkokrát zahrieva, aby sa extrahoval rovnaký podiel cukru a melasy pre tradičný rum.

Fermentácia

Transformácia cukru na alkohol je vyvolaná pôsobením kvasiniek. Fermentácia môže trvať od niekoľkých hodín (v prípade ľahkých rumov) po niekoľko dní (v prípade zložitejších rumov) až po niekoľko týždňov.

Destilácia

Chivas-XV-heritage-2

Pôvodne boli všetky rumy destilované v malých bankách. Dnes sa však väčšina rumov destiluje kontinuálne v stĺpcoch. Táto moderná destilačná metóda, ktorú Kuba prvýkrát prijala v 19. storočí, umožňuje rýchlejšiu a plynulejšiu výrobu. Destilácia v kotli je stále dlhšia a ťažko zvládnuteľná, ale stále sa praktizuje na Jamajke, na Barbadose, v Svätej Lucii, na Haiti a v Guyane.

Zrenie

Po destilácii sa nový alkohol okamžite plní do fliaš alebo sa na určitý čas necháva skladovať v drevených sudoch. Najčastejšie používané v Karibiku sú mladé sudy po Bourbone (americký biely dub), ktoré dodávajú rumu vanilkové, korenené a mierne dymové tóny. Vďaka horúcemu a vlhkému podnebiu je podiel anjelov v Karibiku 3 - 4 krát vyšší ako v prípade destilátov vo Francúzsku alebo Škótsku, čo vysvetľuje ťažkosti s udržiavaním rumu v sude dlhšie ako 8 alebo 10 rokov.

 


Čo ďalej?

Chceli by ste tento rum ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie rumy v našej ponuke.

Plantation OFTD Artisanal Rum je rum vytvorený samotným Alexandrom Gabrielom, zakladateľom a vlastníkom značky Ferrand Cognac, Plantation Rum a Citadelle Gin.

Na tomto unikátnom rume sa tiež podpísali: David Wondrich - historik na liehoviny a koktaily, Jeff "Beachbum" Berry - majiteľ Latitude 29 v New Orleans, Martin Cate - majiteľ Smugller Cove v San Franciscu, Paul Mcfadyen - majiteľ Trailer HAPPINES v Londýne, Paul McGee - majiteľ Lost Lake v Chicagu a Scott Schuder - majiteľ Dirty Dick v Paríži.

Rum, ktorý uzrel svetlo sveta na "tajnom stretnutí" v New Orleans v lete 2015, kde sa táto skupina stretla pri ochutnávke radu historických Overproof rumov a archívnych vzoriek, vytvorili tento nevtieravý overproof vhodný do koktailov. O.F.T.D. oficiálne znamená Old Fashioned Traditional Dark. 

Aróma: Intenzívna, tóny kávy, pomaranču, sliviek.

Chuť: Čokoláda, vanilka, škorica, hrozienka, oriešky, melasa, dymové tóny. 

Záver: Dlhý a pretrvávajúci s horkou čokoládou, klinčekmi a karamelom.

Screenshot (19)


Technologické parametre

Pôvod: Barbados, Jamajka a Guyana
Surový materiál: Melasa
Fermentácia:
Barbados: 72 hodín
Guyana: 1 týždeň
Jamajka: 2 týždne
Destilácia:
Barbados: Dvojitá Column destilácia & Pot Still (Greggova farma)
Guyana: Port Mourant
Jamajka: Pot Still (John Dore)
Obsah pridaného cukru: 0 g / l


Barbados

Príbeh rumu sa začína na Barbadose, ktorý je kolonizovaný Anglickom. Od roku 1627 bol Barbados pôvodcom pestovania cukrovej trstiny v Karibiku. Rum si získal srdcia ostrovných námorníkov, neskôr anglických námorníkov. Legenda hovorí, že keď sa námorníci vrátili do Anglicka, ponúkli rum ako darček, aby dokázali, že skutočne prekročili oceán. Nesporným rodiskom rumu je Barbados ostrov posiaty veternými mlynmi, ktoré sa používali na drvenie cukrovej trstiny pre extrahovanie šťavy. Cukrovarnícky priemysel klesá, ale ostrov naďalej produkuje vynikajúce rumy, ktoré sa vyznačujú tradičnými miestnymi metódami.  Špeciálna fermentačná technika prepožičiava miestnym liehovarom bohaté a aromatické arómy.

História rumu

 Prvá písomná zmienka o existencii rumu pochádza z ostrova Barbados v roku 1647, je však isté, že výroba rumu sa odohrávala na ostrove od začiatku 17. storočia. Vo Francúzsku prichádza uvedenie rumu neskôr a to v roku 1694. Rum sa v tom čase považoval za liek. Priemerná kvalita a lacná produkcia znamenali, že rum sa prvotne konzumoval medzi otrokmi na plantáží (brandy a sherry sa považovali za príliš drahé, takže tie boli vyhradené pre osadníkov). Rum sa tiež stáva nápojom námorníkov a pirátov. Skutočný pokrok v destilačných technikách ešte neprišiel a dovtedy rum zostával len pre miestnych. Začiatkom osemnásteho storočia sa však rum šíri cez oceán do Európy a Severnej Ameriky.

Rumové odrody

Existujú dve hlavné výrobné metódy, ktoré sú pôvodom dvoch odlišných liehovín:
- „Tradičné rumy“ vyrobené z melasového základu
- „Agricole rumy“ vyrobené zo šťavy z cukrovej trstiny, ktorá bola potom fermentovaná a destilovaná.


 Cukrová trstina

Cukrová trstina sa zberá ručne alebo strojom a potom sa, čo najskôr rozreže, rozdrví, aby sa minimalizovala degradácia cukrov obsiahnutých v trstine. Po rozomletí trstiny sa šťava extrahuje a pripravuje na kvasenie, výsledkom procesu premeny cukru na alkohol je vzniknutý kvas. Tento kvas sa následne niekoľkokrát zahrieva, aby sa extrahoval rovnaký podiel cukru a melasy pre tradičný rum.

Fermentácia

Transformácia cukru na alkohol je vyvolaná pôsobením kvasiniek. Fermentácia môže trvať od niekoľkých hodín (v prípade ľahkých rumov) po niekoľko dní (v prípade zložitejších rumov) až po niekoľko týždňov.

Destilácia

Pôvodne boli všetky rumy destilované v malých bankách. Dnes sa však väčšina rumov destiluje kontinuálne v stĺpcoch. Táto moderná destilačná metóda, ktorú Kuba prvýkrát prijala v 19. storočí, umožňuje rýchlejšiu a plynulejšiu výrobu. Destilácia v kotli je stále dlhšia a ťažko zvládnuteľná, ale stále sa praktizuje na Jamajke, na Barbadose, v Svätej Lucii, na Haiti a v Guyane.

Zrenie

Po destilácii sa nový alkohol okamžite plní do fliaš alebo sa na určitý čas necháva skladovať v drevených sudoch. Najčastejšie používané v Karibiku sú mladé sudy po Bourbone (americký biely dub), ktoré dodávajú rumu vanilkové, korenené a mierne dymové tóny. Vďaka horúcemu a vlhkému podnebiu je podiel anjelov v Karibiku 3 - 4 krát vyšší ako v prípade destilátov vo Francúzsku alebo Škótsku, čo vysvetľuje ťažkosti s udržiavaním rumu v sude dlhšie ako 8 alebo 10 rokov.


Čo ďalej?

Chceli by ste tento rum ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie rumy v našej ponuke.

Plantation Stiggins Fancy Pineapple bottle

Pocta postave, ktorú vytvoril Charles Dickens vo vydavateľstve Pickwick Papers, reverend Stiggins, ktorého obľúbeným nápojom bol „ananásový rum“. Kôry ananásu Victoria sú vylúhované v rume Plantation 3 Stars, ktorý sa potom ďalej destiluje. Samostatne sa ovocie ananásu vylúhuje v Plantation Original Dark Rum. Infúzia destilátu a ovocia sa nakoniec zmiešajú dokopy, čím sa vytvorí bohatý a chutný ananásový buket, zvýraznený dymovými a klinčekovými tónmi. Macerácia prebieha po dobu 3 mesiacov. 

Jamaica

V roku 1664 Oliver Cromwell poslal Williama Penna, aby zajal Hispaniolu (Haiti) pre anglickú ríšu. Ak táto misia zlyhá, skončí na Jamajke, kde odvedie Španielov z ostrova. V roku 1670 sa Španielsko vzdáva svojich práv na ostrov a Port Royal sa stáva rajom pre pirátov a zlodejov. V 17. storočí, na konci zlatého veku pirátstva, sa cukor stáva dominantnou plodinou na ostrove. V 18. storočí sa Jamajka ujala vedenia v produkcii cukru v Karibiku a stáva sa domovom pre mnohých otrokov.

Trinidad

Trinidad bol vždy dôležitým miestom na pestovanie cukrovej trstiny, pričom výroba rumu sa zachovala ako okrajová činnosť. Na konci 18. storočia pod britským vládnutím cestujú značné množstvá rumu do Anglicka, kde sa zmiešajú s inými rumami z britskej okupácie (Barbados, Demerara, Jamajka) a rodia sa „Navy Rumy“.


Technické parametre

Pôvod: Barbados, Trinidad, Jamajka
Surový materiál: melasa
Fermentácia: Barbados a Trinidad: 72 hodín
Jamajka: 2 týždne
Destilácia: Barbados: Column and Pot Still
Trinidad: Column
Jamajka: Pot Still (John Dore)
Francúzsko: Medená nádoba Ferrand
Obsah pridaného cukru: 20 g / l


História rumu

Plantation_Types+de+Rhums

Prvá písomná zmienka o existencii rumu pochádza z ostrova Barbados v roku 1647, je však isté, že výroba rumu sa odohrávala na ostrove od začiatku 17. storočia. Vo Francúzsku prichádza uvedenie rumu neskôr a to v roku 1694. Rum sa v tom čase považoval za liek. Priemerná kvalita a lacná produkcia znamenali, že rum sa prvotne konzumoval medzi otrokmi na plantáží (brandy a sherry sa považovali za príliš drahé, takže tie boli vyhradené pre osadníkov). Rum sa tiež stáva nápojom námorníkov a pirátov. Skutočný pokrok v destilačných technikách ešte neprišiel a dovtedy rum zostával len pre miestnych. Začiatkom osemnásteho storočia sa však rum šíri cez oceán do Európy a Severnej Ameriky.

Rumové odrody

Existujú dve hlavné výrobné metódy, ktoré sú pôvodom dvoch odlišných liehovín:
- „Tradičné rumy“ vyrobené z melasového základu
- „Agricole rumy“ vyrobené zo šťavy z cukrovej trstiny, ktorá bola potom fermentovaná a destilovaná.

Cru+du+Rhum+-+Production+-+VIEILLISSEMENT

Cukrová trstina

Cukrová trstina sa zberá ručne alebo strojom a potom sa, čo najskôr rozreže, rozdrví, aby sa minimalizovala degradácia cukrov obsiahnutých v trstine. Po rozomletí trstiny sa šťava extrahuje a pripravuje na kvasenie, výsledkom procesu premeny cukru na alkohol je vzniknutý kvas. Tento kvas sa následne niekoľkokrát zahrieva, aby sa extrahoval rovnaký podiel cukru a melasy pre tradičný rum.

Fermentácia

Transformácia cukru na alkohol je vyvolaná pôsobením kvasiniek. Fermentácia môže trvať od niekoľkých hodín (v prípade ľahkých rumov) po niekoľko dní (v prípade zložitejších rumov) až po niekoľko týždňov.

Destilácia

rhum-folies-chapo

Pôvodne boli všetky rumy destilované v malých bankách. Dnes sa však väčšina rumov destiluje kontinuálne v stĺpcoch. Táto moderná destilačná metóda, ktorú Kuba prvýkrát prijala v 19. storočí, umožňuje rýchlejšiu a plynulejšiu výrobu. Destilácia v kotli je stále dlhšia a ťažko zvládnuteľná, ale stále sa praktizuje na Jamajke, na Barbadose, v Svätej Lucii, na Haiti a v Guyane.

Zrenie

Po destilácii sa nový alkohol okamžite plní do fliaš alebo sa na určitý čas necháva skladovať v drevených sudoch. Najčastejšie používané v Karibiku sú mladé sudy po Bourbone (americký biely dub), ktoré dodávajú rumu vanilkové, korenené a mierne dymové tóny. Vďaka horúcemu a vlhkému podnebiu je podiel anjelov v Karibiku 3 - 4 krát vyšší ako v prípade destilátov vo Francúzsku alebo Škótsku, čo vysvetľuje ťažkosti s udržiavaním rumu v sude dlhšie ako 8 alebo 10 rokov.


Čo ďalej?

Chceli by ste tento rum ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie rumy v našej ponuke.

Recenzie a hodnotenie

0.0
0 recenzií
Na tento produkt ešte nebola napísaná recenzia

Články

10 najpredávanejších rumov za rok 2023
 · 4 min čítania
Rum

10 najpredávanejších rumov za rok 2023

Fascinujúci svet rumu nám aj v roku 2023 priniesol plno noviniek. Od zaujímavých zmesí chutí až po limitované edície, rumoví výrobcovia sa neustále snažia prekvapiť a obohatiť náš zážitok. Pripravili sme pre vás zoznam 10 najpredávanejších rumov za rok 2023,…
Prečítať článok
Plantation 3 Stars + Original Dark + OFTD + Pineapple + barová guma ZADARMO
(0 recenzií)
Plantation 3 Stars + Original Dark + OFTD + Pineapple + barová guma ZADARMO
Na sklade
94,10 €
113,41 €

Plantation je veľmi prestížna značka rumu, ktorú si vychutná nejeden milovník rumu. Povráva sa, že samotný majiteľ Plantation Alexandre Gabriel trávi niekoľko mesiacov v roku tým, že vyhľadáva sudy, ktoré by mohol použiť pri zrení jeho čím ďalej tým populárnejšej značky. Odporúčame Vám skúsiť niektorý z Plantation produktov - PLANTATION XO 20TH ANNIVERSARY prípadne verziu s pohármi v darčekovom balení - PLANTATION XO 20TH ANNIVERSARY + 2 POHÁRE alebo balenie s rôznymi druhmi rumov tejto váženej značky - PLANTATION EXPERIENCE BOX.

Odporúčame aj
Gift
0.7 L
40%
4.9
(20 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
52,90 €
-10%
Gift
0.7 L
40%
5
(3 recenzie)
Na sklade
Cena (s DPH)
37,71 €
41,90 €
Gift
0.7 L
42%
5
(1 recenzia)
Na sklade
Cena (s DPH)
47,90 €
-10%
0.04 L
59%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
9,81 €
10,90 €
-10%
Gift
0.7 L
45%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
95,31 €
105,90 €
Gift
0.7 L
48%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
49,90 €
Gift
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
105,00 €
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
38,90 €
Gift
0.7 L
40%
4.6
(4 recenzie)
Na sklade
Cena (s DPH)
34,80 €
0.7 L
59.2%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
459,00 €
-10%
0.7 L
40%
5
(2 recenzie)
Na sklade
Cena (s DPH)
25,65 €
28,50 €
-10%
0.7 L
40%
5
(3 recenzie)
Na sklade
Cena (s DPH)
19,53 €
21,70 €
0.7 L
40%
4.6
(9 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
39,90 €
Gift
0.7 L
54.5%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
143,30 €
Gift
0.7 L
54.3%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
469,00 €
Gift
0.7 L
58%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
129,00 €
Gift
0.7 L
52%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
259,00 €
Gift
0.7 L
46%
(0 recenzií)
Posledné 4 kusy
Cena (s DPH)
79,90 €
3 L
40%
5
(1 recenzia)
Na sklade
Cena (s DPH)
159,00 €
Gift
0.7 L
50.5%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
44,90 €
Gift
0.7 L
40%
5
(1 recenzia)
Na sklade
Cena (s DPH)
35,90 €