Ste tu
Plantation Pineapple - Daiquiri

Plantation Pineapple - Daiquiri

(0 recenzií)
40%
Ean: 3460410529862
Kód: 497 + 13-1000-1024 + 13-1000-1045 + POS076
Momentálne nedostupné
28,90 €
24,08 € bez DPH
35,00 €
Ušetríte 0,58 € / ks
alebo sa zaregistrujte
Pridať medzi obľúbené Medzi obľúbené

V sete nájdete 4 produkty

Ušetríte 42,70 €
1x
29,90 €
1x
Monin Lime Juice, 1 L
Monin Lime Juice, 1 L
7,00 €
2x
Plantation Rum Tiki Mug
Plantation Rum Tiki Mug
12,90 €

Pripravené na drink: Pineapple Daiquiri

Ingrediencie:

  • 60ml Plantation Stiggins' Fancy Pineapple
  • 20ml Monin Pure Sugar Cane
  • 30ml Monin Lime Huice
Podobné produkty
0.7 L
40%
4.4
(4 recenzie)
Na sklade
Cena (s DPH)
26,90 €
-10%
Gift
0.6 L
5
(2 recenzie)
Na sklade
Cena (s DPH)
44,91 €
49,90 €
0.7 L
40%
5
(2 recenzie)
Na sklade
Cena (s DPH)
18,90 €
0.7 L
40%
4.6
(4 recenzie)
Na sklade
Cena (s DPH)
29,90 €

Vyskúšajte vyšší rad a spoznajte ešte lepšiu chuť

Plantation XO 20th Anniversary, GIFT
52,90 €
4.9
(20 recenzií)
Plantation XO 20th Anniversary, GIFT
Detailný popis produktov v sete

Plantation Stiggins Fancy Pineapple bottle

Pocta postave, ktorú vytvoril Charles Dickens vo vydavateľstve Pickwick Papers, reverend Stiggins, ktorého obľúbeným nápojom bol „ananásový rum“. Kôry ananásu Victoria sú vylúhované v rume Plantation 3 Stars, ktorý sa potom ďalej destiluje. Samostatne sa ovocie ananásu vylúhuje v Plantation Original Dark Rum. Infúzia destilátu a ovocia sa nakoniec zmiešajú dokopy, čím sa vytvorí bohatý a chutný ananásový buket, zvýraznený dymovými a klinčekovými tónmi. Macerácia prebieha po dobu 3 mesiacov. 

Jamaica

V roku 1664 Oliver Cromwell poslal Williama Penna, aby zajal Hispaniolu (Haiti) pre anglickú ríšu. Ak táto misia zlyhá, skončí na Jamajke, kde odvedie Španielov z ostrova. V roku 1670 sa Španielsko vzdáva svojich práv na ostrov a Port Royal sa stáva rajom pre pirátov a zlodejov. V 17. storočí, na konci zlatého veku pirátstva, sa cukor stáva dominantnou plodinou na ostrove. V 18. storočí sa Jamajka ujala vedenia v produkcii cukru v Karibiku a stáva sa domovom pre mnohých otrokov.

Trinidad

Trinidad bol vždy dôležitým miestom na pestovanie cukrovej trstiny, pričom výroba rumu sa zachovala ako okrajová činnosť. Na konci 18. storočia pod britským vládnutím cestujú značné množstvá rumu do Anglicka, kde sa zmiešajú s inými rumami z britskej okupácie (Barbados, Demerara, Jamajka) a rodia sa „Navy Rumy“.


Technické parametre

Pôvod: Barbados, Trinidad, Jamajka
Surový materiál: melasa
Fermentácia: Barbados a Trinidad: 72 hodín
Jamajka: 2 týždne
Destilácia: Barbados: Column and Pot Still
Trinidad: Column
Jamajka: Pot Still (John Dore)
Francúzsko: Medená nádoba Ferrand
Obsah pridaného cukru: 20 g / l


História rumu

Plantation_Types+de+Rhums

Prvá písomná zmienka o existencii rumu pochádza z ostrova Barbados v roku 1647, je však isté, že výroba rumu sa odohrávala na ostrove od začiatku 17. storočia. Vo Francúzsku prichádza uvedenie rumu neskôr a to v roku 1694. Rum sa v tom čase považoval za liek. Priemerná kvalita a lacná produkcia znamenali, že rum sa prvotne konzumoval medzi otrokmi na plantáží (brandy a sherry sa považovali za príliš drahé, takže tie boli vyhradené pre osadníkov). Rum sa tiež stáva nápojom námorníkov a pirátov. Skutočný pokrok v destilačných technikách ešte neprišiel a dovtedy rum zostával len pre miestnych. Začiatkom osemnásteho storočia sa však rum šíri cez oceán do Európy a Severnej Ameriky.

Rumové odrody

Existujú dve hlavné výrobné metódy, ktoré sú pôvodom dvoch odlišných liehovín:
- „Tradičné rumy“ vyrobené z melasového základu
- „Agricole rumy“ vyrobené zo šťavy z cukrovej trstiny, ktorá bola potom fermentovaná a destilovaná.

Cru+du+Rhum+-+Production+-+VIEILLISSEMENT

Cukrová trstina

Cukrová trstina sa zberá ručne alebo strojom a potom sa, čo najskôr rozreže, rozdrví, aby sa minimalizovala degradácia cukrov obsiahnutých v trstine. Po rozomletí trstiny sa šťava extrahuje a pripravuje na kvasenie, výsledkom procesu premeny cukru na alkohol je vzniknutý kvas. Tento kvas sa následne niekoľkokrát zahrieva, aby sa extrahoval rovnaký podiel cukru a melasy pre tradičný rum.

Fermentácia

Transformácia cukru na alkohol je vyvolaná pôsobením kvasiniek. Fermentácia môže trvať od niekoľkých hodín (v prípade ľahkých rumov) po niekoľko dní (v prípade zložitejších rumov) až po niekoľko týždňov.

Destilácia

rhum-folies-chapo

Pôvodne boli všetky rumy destilované v malých bankách. Dnes sa však väčšina rumov destiluje kontinuálne v stĺpcoch. Táto moderná destilačná metóda, ktorú Kuba prvýkrát prijala v 19. storočí, umožňuje rýchlejšiu a plynulejšiu výrobu. Destilácia v kotli je stále dlhšia a ťažko zvládnuteľná, ale stále sa praktizuje na Jamajke, na Barbadose, v Svätej Lucii, na Haiti a v Guyane.

Zrenie

Po destilácii sa nový alkohol okamžite plní do fliaš alebo sa na určitý čas necháva skladovať v drevených sudoch. Najčastejšie používané v Karibiku sú mladé sudy po Bourbone (americký biely dub), ktoré dodávajú rumu vanilkové, korenené a mierne dymové tóny. Vďaka horúcemu a vlhkému podnebiu je podiel anjelov v Karibiku 3 - 4 krát vyšší ako v prípade destilátov vo Francúzsku alebo Škótsku, čo vysvetľuje ťažkosti s udržiavaním rumu v sude dlhšie ako 8 alebo 10 rokov.


Čo ďalej?

Chceli by ste tento rum ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie rumy v našej ponuke.

Monin Lime Juice je zmes šťavy z citrusov, citrónového džúsu a cukru. Je vyrobený z minimálne 50% šťavy. Spoločnosť MONIN si zakladá na tom aby obsah cukru bol v sirupe čo najnižší a doprial vám čo najprirodzenejšiu chuť citrusov. 


Čo ďalej?

Chceli by ste toto nealko ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie nealko v našej ponuke.

Monin Pure Sugar Cane - Cukrová trstina je základný sirup pre mnohé klasické koktaily. Cukrová trstina je vysoká celoročná trstina, ktorá sa vyskytuje v tropických oblastiach južnej Ázie, ktorá rastie niekoľko metrov na výšku a predstavuje 80% vyrobeného cukru. Tento sirup je vynikajúca náhrada za granulovaný cukor, pretože sa okamžite rozpúšťa v horúcich a chladených nápojoch. Oslaďte svoje čaje, koktaily, smoothies s týmto jedinečným sirupom.


Čo ďalej?

Chceli by ste toto nealko ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie nealko v našej ponuke.

Recenzie a hodnotenie

0.0
0 recenzií
Na tento produkt ešte nebola napísaná recenzia
Plantation Pineapple - Daiquiri
(0 recenzií)
Plantation Pineapple - Daiquiri
Momentálne nedostupné
28,90 €
35,00 €

Plantation je veľmi prestížna značka rumu, ktorú si vychutná nejeden milovník rumu. Povráva sa, že samotný majiteľ Plantation Alexandre Gabriel trávi niekoľko mesiacov v roku tým, že vyhľadáva sudy, ktoré by mohol použiť pri zrení jeho čím ďalej tým populárnejšej značky. Odporúčame Vám skúsiť niektorý z Plantation produktov - PLANTATION XO 20TH ANNIVERSARY prípadne verziu s pohármi v darčekovom balení - PLANTATION XO 20TH ANNIVERSARY + 2 POHÁRE alebo balenie s rôznymi druhmi rumov tejto váženej značky - PLANTATION EXPERIENCE BOX.

Odporúčame aj
Gift
0.7 L
40%
4.9
(20 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
52,90 €
Gift
0.48 L
43.7%
5
(46 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
80,90 €
-10%
Gift
2.1 L
40%
(0 recenzií)
Posledné 4 kusy
Cena (s DPH)
70,11 €
77,90 €