MAXIME TRIJOL
Vína rodiny Trijol sa pestujú v dvoch najexkluzívnejších Cognac crus (oblasti regionálneho označenia) výrobnej oblasti Cognac s rozlohou 78 000 hektárov: Grande Champagne a Petite Champagne. Hlavnou pestovanou odrodou je Ugni Blanc. Zber sa začína koncom septembra alebo začiatkom októbra. Ovocie sa lisuje okamžite po zbere a šťava sa fermentuje priamo.
Po asi dvoch týždňoch fermentácie výsledné kvalitné vína obsahujú asi 9 až 10% obj. alkoholu. Tieto kyslé vína s nízkym obsahom alkoholu sú pripravené na destiláciu, ktorá sa musí ukončiť do 31. marca, ak sa im má priradiť označenie Cognac. Pretože je zakázané pridávať oxid siričitý, jedinou konzervačnou vlastnosťou týchto vín je ich kyslosť.
Odroda hrozna Ugni Blanc, ktorá dozrieva pomerne neskoro, má vysokú prirodzenú kyslosť, ktorá je dôležitým faktorom prispievajúcim k jemnosti a elegancii koňaku „eaux de vie“.





Stránka 1 z 1 - 20 položiek celkom