ŽUFÁNEK
Produkcia ovocných destilátov Žufánek je úzko spätá s ekologickým poľnohospodárstvom. Ovocie pochádza z chránenej krajinnej oblasti Biele Karpaty, kde aj táto spoločnosť sídli. Vyzreté a čisté ovocie po zbere umiestnia do uzavretých nerezových tankov, v ktorých prebieha kvas. Vo vzduchovo izolovanom module sa ovocie kvasí ešte 60 dní. Intenzitu kvasenia ovplyvňuje nastaviteľná teplota, inak je celý proces prirodzený a bez unáhlenia, aby neskôr vynikla chuť a vôňa ovocia v plnej miere. Skvasené ovocie prejde trojnásobnou destiláciou cez stĺpcovú technológiu s výsledným percentilom alkoholu 55 %. Vo finálnej fáze dozrieva destilát ešte osem až dvanásť mesiacov v nádržiach pri teplote 12 °C. Destiláty Žufánek sa tak verne priblužujú výrobe destilátov tak, ako ich vyrábali naši starí otcovia.
Stránka 1 z 1 - 16 položiek celkom