Inca Bitters
Popis
Inca Bitters boli vyvinuté špeciálne na miešanie peruánskeho národného nápoja Pisco Sour. Intenzívna aróma bitters dokonale ladí s ovocným hroznom pisco a kyslosťou limetky.
Chuť a vôňa
| škoricaklinčekykvetinyhorec |
|---|

Inca Bitter má korenistú, škoricovú arómu, ktorú dopĺňajú jemné kvetinové tóny. Pikantnosť škorice a klinčeka dopĺňa nádych koreňa horca.
Peruánsky kultový koktail bol vyvinutý okolo roku 1916 a čoraz obľúbenejší je aj v Nemecku. Horké INCA dokonale harmonizujú s chuťou hrozna pisco. Vôňa charakteristická škoricou a klinčekmi dodáva tomuto nápoju šmrnc. Inca Bitters sú vhodné aj na miešanie rôznych tiki koktailov alebo rumových punčov.
.png)
PISCO SOUR recept
Pisco Sour je peruánsky kokteil založený na hroznovom brandy s názvom Pisco. Je pomenovaný po meste v Peru.
- Vložte do šejkra vaječný bielok (= 3 cl) a silno ho pretrepte, kým sa nespení.
- Potom sa pridajú 4 cl Pisco a 3 cl limetkovej šťavy a cukrový sirup.
- Celé sa to najprv silno pretrepe bez ľadu a potom ešte raz krátko s ľadom.
- Nakoniec sceďte do pohára a dochuťte tromi až štyrmi kvapkami Inca Bitter, aby nápoj mohol rozvinúť celú škálu vôní.
Hoci Perola vytvorila Inca bitter s ohľadom na Pisco Sour, je vhodný aj pre iné nápoje z juhoamerického kontinentu alebo ním inšpirované. Vyskúšajte bitter s rumom alebo v tiki drinkoch.
Čo ďalej?
Chceli by ste tento bitter ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie bittery v našej ponuke.
Recenzie a hodnotenie