Ste tu
Mr.Black + Plantation Pineapple + Monin Almond (Mandľa)

Mr.Black + Plantation Pineapple + Monin Almond (Mandľa)

(0 recenzií)
40%
Kód: 2931 + 497 + 13-1000-1035
Momentálne nedostupné
60,40 €
50,33 € bez DPH
70,90 €
Ušetríte 1,21 € / ks
alebo sa zaregistrujte
Pridať medzi obľúbené Medzi obľúbené

V sete nájdete 3 produkty

Ušetríte 10,50 €
1x
Mr Black Cold Brew Coffee Liqueur
Mr Black Cold Brew Coffee Liqueur
0.7 L
23%
30,90 €
1x
29,90 €

Pripravené pre drink: Espresso Martiki

Ingrediencie:

  • 40 ml Plantation Pineapple
  • 30 ml Ananásová šťava
  • 20 ml Mr.Black
  • 30 ml Espresso
  • 15 ml Mandľový sirup
Pripravené pre drink: Espresso Martiki

Vyskúšajte vyšší rad a spoznajte ešte lepšiu chuť

Plantation XO 20th Anniversary, GIFT
52,90 €
4.9
(20 recenzií)
Plantation XO 20th Anniversary, GIFT
Detailný popis produktov v sete

Mr Black Cold Brew Coffee Liqueur je vyrábaný severne od austrálskeho Sydney. Ide o horko-sladkú zmes vynikajúcej austrálskej pšeničnej vodky a najkvalitnejšej kávy Arabica. Pražiarne zásobujúce liehovar kávou získavajú kávové zrná z najlepších lokálnych pestovateľských oblastí, vďaka čomu môže vzniknúť likér s jedinečnou komplexnosťou a vyváženosťou. Chuť je menej sladká, výrazná je káva, kakao a karamel. Každá fľaša je vyrábaná ručne. S polovičným obsahom cukru sa stáva fantastickým studeným likérom pre skutočných kávových fajnšmekrov.


Čo ďalej?

Chceli by ste tento likér ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie likéry v našej ponuke.

Plantation Stiggins Fancy Pineapple bottle

Pocta postave, ktorú vytvoril Charles Dickens vo vydavateľstve Pickwick Papers, reverend Stiggins, ktorého obľúbeným nápojom bol „ananásový rum“. Kôry ananásu Victoria sú vylúhované v rume Plantation 3 Stars, ktorý sa potom ďalej destiluje. Samostatne sa ovocie ananásu vylúhuje v Plantation Original Dark Rum. Infúzia destilátu a ovocia sa nakoniec zmiešajú dokopy, čím sa vytvorí bohatý a chutný ananásový buket, zvýraznený dymovými a klinčekovými tónmi. Macerácia prebieha po dobu 3 mesiacov. 

Jamaica

V roku 1664 Oliver Cromwell poslal Williama Penna, aby zajal Hispaniolu (Haiti) pre anglickú ríšu. Ak táto misia zlyhá, skončí na Jamajke, kde odvedie Španielov z ostrova. V roku 1670 sa Španielsko vzdáva svojich práv na ostrov a Port Royal sa stáva rajom pre pirátov a zlodejov. V 17. storočí, na konci zlatého veku pirátstva, sa cukor stáva dominantnou plodinou na ostrove. V 18. storočí sa Jamajka ujala vedenia v produkcii cukru v Karibiku a stáva sa domovom pre mnohých otrokov.

Trinidad

Trinidad bol vždy dôležitým miestom na pestovanie cukrovej trstiny, pričom výroba rumu sa zachovala ako okrajová činnosť. Na konci 18. storočia pod britským vládnutím cestujú značné množstvá rumu do Anglicka, kde sa zmiešajú s inými rumami z britskej okupácie (Barbados, Demerara, Jamajka) a rodia sa „Navy Rumy“.


Technické parametre

Pôvod: Barbados, Trinidad, Jamajka
Surový materiál: melasa
Fermentácia: Barbados a Trinidad: 72 hodín
Jamajka: 2 týždne
Destilácia: Barbados: Column and Pot Still
Trinidad: Column
Jamajka: Pot Still (John Dore)
Francúzsko: Medená nádoba Ferrand
Obsah pridaného cukru: 20 g / l


História rumu

Plantation_Types+de+Rhums

Prvá písomná zmienka o existencii rumu pochádza z ostrova Barbados v roku 1647, je však isté, že výroba rumu sa odohrávala na ostrove od začiatku 17. storočia. Vo Francúzsku prichádza uvedenie rumu neskôr a to v roku 1694. Rum sa v tom čase považoval za liek. Priemerná kvalita a lacná produkcia znamenali, že rum sa prvotne konzumoval medzi otrokmi na plantáží (brandy a sherry sa považovali za príliš drahé, takže tie boli vyhradené pre osadníkov). Rum sa tiež stáva nápojom námorníkov a pirátov. Skutočný pokrok v destilačných technikách ešte neprišiel a dovtedy rum zostával len pre miestnych. Začiatkom osemnásteho storočia sa však rum šíri cez oceán do Európy a Severnej Ameriky.

Rumové odrody

Existujú dve hlavné výrobné metódy, ktoré sú pôvodom dvoch odlišných liehovín:
- „Tradičné rumy“ vyrobené z melasového základu
- „Agricole rumy“ vyrobené zo šťavy z cukrovej trstiny, ktorá bola potom fermentovaná a destilovaná.

Cru+du+Rhum+-+Production+-+VIEILLISSEMENT

Cukrová trstina

Cukrová trstina sa zberá ručne alebo strojom a potom sa, čo najskôr rozreže, rozdrví, aby sa minimalizovala degradácia cukrov obsiahnutých v trstine. Po rozomletí trstiny sa šťava extrahuje a pripravuje na kvasenie, výsledkom procesu premeny cukru na alkohol je vzniknutý kvas. Tento kvas sa následne niekoľkokrát zahrieva, aby sa extrahoval rovnaký podiel cukru a melasy pre tradičný rum.

Fermentácia

Transformácia cukru na alkohol je vyvolaná pôsobením kvasiniek. Fermentácia môže trvať od niekoľkých hodín (v prípade ľahkých rumov) po niekoľko dní (v prípade zložitejších rumov) až po niekoľko týždňov.

Destilácia

rhum-folies-chapo

Pôvodne boli všetky rumy destilované v malých bankách. Dnes sa však väčšina rumov destiluje kontinuálne v stĺpcoch. Táto moderná destilačná metóda, ktorú Kuba prvýkrát prijala v 19. storočí, umožňuje rýchlejšiu a plynulejšiu výrobu. Destilácia v kotli je stále dlhšia a ťažko zvládnuteľná, ale stále sa praktizuje na Jamajke, na Barbadose, v Svätej Lucii, na Haiti a v Guyane.

Zrenie

Po destilácii sa nový alkohol okamžite plní do fliaš alebo sa na určitý čas necháva skladovať v drevených sudoch. Najčastejšie používané v Karibiku sú mladé sudy po Bourbone (americký biely dub), ktoré dodávajú rumu vanilkové, korenené a mierne dymové tóny. Vďaka horúcemu a vlhkému podnebiu je podiel anjelov v Karibiku 3 - 4 krát vyšší ako v prípade destilátov vo Francúzsku alebo Škótsku, čo vysvetľuje ťažkosti s udržiavaním rumu v sude dlhšie ako 8 alebo 10 rokov.


Čo ďalej?

Chceli by ste tento rum ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie rumy v našej ponuke.

Monin Orgeat - Mandľa dokonale zachytáva pravú a nezameniteľnú mandľovú chuť a arómu. Vyrába sa z vybraných surovín a čistého trstinového cukru. Tento sirup ponúka výnimočnú všestrannosť pri vytváraní špeciálnych nápojov, koktejlov či iných sladkých dezertov. 


Čo ďalej?

Chceli by ste toto nealko ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie nealko v našej ponuke.

Recenzie a hodnotenie

0.0
0 recenzií
Na tento produkt ešte nebola napísaná recenzia

Články

AlkoRozhovory: Martin Hudák z Mr Black
 · 3 min čítania

AlkoRozhovory: Martin Hudák z Mr Black

Známy a úspešný vo svete, ale doma ho mnohí nepoznajú. Reč je o úspešnom barmanovi Martinovi Hudákovi, ktorý pochádza z Prešova, no momentálne pôsobí v Sydney. Ešte predtým ste ho mohli nájsť v jednom z najlepších barov sveta, v American bare v Londýne.
Prečítať článok
Oslávte s nami svetový deň Espresso Martini
 · 2 min čítania

Oslávte s nami svetový deň Espresso Martini

Milovníci kávy a koktailov z celého sveta pozor. 15.3. nás čaká svetový deň Espresso Martini.  Tieto dni sú venované oslave tohto ikonického koktailu, ktorý spája najlepšie z dvoch svetov: kávy a alkoholu. Účastníci si môžu vychutnať rôzne variácie tohto…
Prečítať článok
4 jednoduché recepty z kávového likéru Mr Black
 · 3 min čítania

4 jednoduché recepty z kávového likéru Mr Black

Tiež milujete kávu? S našimi receptami dostane úplne nový rozmer! Prinášame 4 jednoduché, no veľmi chutné recepty s použitím kávového likéru Mr Black.
Prečítať článok
Mr.Black + Plantation Pineapple + Monin Almond (Mandľa)
(0 recenzií)
Mr.Black + Plantation Pineapple + Monin Almond (Mandľa)
Momentálne nedostupné
60,40 €
70,90 €
Odporúčame aj
Gift
0.7 L
40%
4.9
(20 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
52,90 €
Gift
0.48 L
43.7%
5
(46 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
80,90 €
-10%
Gift
2.1 L
40%
(0 recenzií)
Posledné 4 kusy
Cena (s DPH)
70,11 €
77,90 €