Predstavujeme Planteray (Plantation) Cut & Dry

Predstavujeme Planteray (Plantation) Cut & Dry

Maison Ferrand a West Indies Rum Distillery nám oznámili svetovú premiéru Planteray Cut & Dry, remeselne vyrobeného rumu 100 % z Barbadosu, infúzovaného miestne získaným kokosom. Tento rum je zároveň prvý pod novým obchodným názvom, Planteray, ktorý nahradil pôvodný názov Plantation.

Cut & Dry bol oficiálne predstavený na tlačovej konferencii, ktorá sa konala v West Indies Rum Distillery (WIRD) a na ktorej boli prítomní miestni novinári. 

Poďme sa ale pozrieť bližšie na to, čím si práve Cut & Dry zaslúžil byť prvým produktom pod novým názvom a čím je výnimočný.

Planteray Cut & Dry - Barbadoský rum, barbadoský kokos

Vytvorenie Cut & Dry bolo výsledkom štyroch rokov experimentovania na dosiahnutie dokonalého zoskupenia prirodzenej infúzie kokosu z lahodného barbadoského rumu. Na zachytenie podstaty Barbadosu, kolísky rumu, sa WIRD spojil s miestnymi poľnohospodármi, ktorí pestujú kokos po celé generácie.

“Partnerstvo s miestnymi farmármi kokosu zároveň oslavuje bohatú históriu Barbadosu," hovorí Andrew Hassell, generálny riaditeľ WIRD. "Destiléria je oporná časť miestneho rumového priemyslu už viac ako 130 rokov, a je našou povinnosťou podporovať našu komunitu. Sme hrdí, že získavame melasu a kokos na výrobu Planteray Cut & Dry z miestnych zdrojov, vďaka čomu hovoríme o skutočnom produkte z Barbadosu." Cieľom WIRD je zabezpečiť, aby bol Cut & Dry vždy 100 % barbadoským produktom.

barbados coconut

Jeden kokos v každom litri Cut & Dry 

Všetky kokosy sú zbierané až ako dokonale zrelé. Biela dužina kokosu je starostlivo nakrájaná a sušená, zachovávajúc čistú chuť kokosu. Následne je infúzovaná do rumov z Barbadosu, kde mieša bohaté chute rumu s tropickou chuťou čerstvých farmárskych kokosov. Pri výrobe neexistujú žiadne skratky -  na výrobu litra Cut & Dry je potrebný jeden kokos.

Celá výroba trvala viac ako 4 roky, pričom bolo vyskúšaných 97 rôznych receptov, aby dosiahli dokonalosť pri zapracovaní prírodnej dužiny kokosu. Na dodanie dostatku kokosov pre export boli potrebné ďalšie 2 roky, pričom Alexander Gabriel majiteľ a majster blender Maison Ferrand a West Indies Rum Distillery vyhlásil .“nie sme schopní vyrábať veľké množstvá, pretože Cut & Dry je vyrobený ručne a je závislý na raste kokosov, ktorý nemožno urýchliť. Príroda musí robiť svoju prácu."

Cut & Dry je skutočne výnimočný rum, ktorého výnimočnosť začína už na kokosových farmách, pokračuje spôsobom výroby a je zakončená degustáciou, kde každý kto ochutná zacíti neodolateľne hladký rum, s tropickými tónmi a  infuzovaným kokosom. A práve vďaka jeho výnimočnosti sa stal 1. rumom pod značkou Planteray

Degustácia

Vôňa: Intenzívna, začína na bielej dužine kokosu s tónmi vanilky, škorice a sezamového oleja.

Chuť: Zaoblená, ponúka kokosové mlieko, vanilku, banán a zelený zázvor, s jemnými dotykmi melasy a čerstvých bylinných tónov.

Dlhý záver: Dlhý na kokose, korení a vanilke.

planteray cut&dry degustácia

Tip na koktail: Piña colada

  • 60 ml Planteray Cut & Dry
  • 15 ml Cachaça
  • 105 ml ananásového džúsu
  • 22,5 ml kokosovej smotany
  • 15 ml z čerstvej limetkovej šťavy
  • 7,5 ml smotany

Všetky ingrediencie spolu poriadne pretrepte v shakeri. Nalejte do vyššieho pohára, ozdobte plátkom ananásu, slamkou a môžete podávať. 

planteray cut&dry

 

Ďalšie zaujímavé články
10 tipov na valentínsky darček pre muža a ženu
 · 3 min čítania

10 tipov na valentínsky darček pre muža a ženu

Hľadáte tipy na valentínsky darček pre vášho partnera, či partnerku? Fľaša kvalitného alkoholu je voľba, ktorou nič nepokazíte! Vášho muža, či priateľa môže potešiť dobrý rum, ženám zase okrem kytice kvetov úsmev na tvári vyčarí aj kvalitné víno, šampanské…
Prečítať článok
#AlkoOkoloSveta | Zastávka č. 6: Južná Amerika
 · 4 min čítania

#AlkoOkoloSveta | Zastávka č. 6: Južná Amerika

Dnes sa prvýkrát pozrieme na južnú pologuľu a navštívime niektoré krajiny Južnej Ameriky. Pre mnohých z nás je Južná Amerika jedna veľká neznáma, preto vám ju priblížime aspoň z pohľadu kvalitného alkoholu.  
Prečítať článok