Pierre Ferrand Réserve, GIFT
Popis
Vyrobený z hrozna Ugni-Blanc z prestížnej vinice Grande Champagne, Ferrand Cognac Double Cask Premier Cru de Cognac, predstavuje zabudnuté umenie zrenia v sudoch po víne. Náš koňak najprv dozrieva v sude po koňaku, potom zreje v sudoch Pedro Ximinez. Toto dvojité dozrievanie prináša vôňu vanilky, sušenej ruže a marhuľového džemu, na podnebí sa mení na chuť vlašských orechov, škorice a sladkého drievka. Double Cask je absolútne krásny na čistú ochutnávku.
Chuť a vôňa
dubsušené ovocieškoricahroznocitrónová trávajablká |
---|
Umenie dozrievania v sudoch po víne. S Double Cask sme sa stali prvým výrobcom koňaku podľa našich vedomostí, ktorý túto techniku použil v modernej dobe. Po druhom dozretí v sudoch Pedro Ximinez je tento koňak plný a bohatý. Toto dvojité dozrievanie prináša vôňu vanilky, sušenej ruže a marhuľového džemu, na podnebí sa mení na chuť vlašských orechov, škorice a sladkého drievka. Double Cask je jednoducho krásny sám o sebe, vyvoláva žiarivý pocit sedenia s priateľmi pred krbom. Pri popíjaní si všimnite hlbokú bohatú chuť, ktorú prináša dlhé zrenie Double Cask jedinečne doplnené lahodnými tónmi zo sudov Pedro Ximinez.
Farba: Príjemná jantárová farba.
Aróma: Vanilka s dominantnými tónmi červeného ovocia (jahoda, čerešňa...), spojenie vlašského orecha, škorice a čokolády.
Chuť: Plné telo a bohaté na podnebí
Záver: Bohatý a hlboký.
Čo stojí za úspechom značky?
Výnimočný vinič, 100% Grande - 1er Cru de Cognac
Vinice, ktoré dodávajú Cognacu Ferrand jeho osobitý štýl, sú vysadené v oblasti Angeac v srdci Grande Champagne, považovaného za top kvalitu Cru de Cognac. Angeac-Champagne je súčasťou toho, čo fajnšmekri nazývajú „Zlatý trojuholník“, ktorý obsahuje najlepšie vinice Grande Champagne.
Destilácia
V Logis d´Angeac prebieha proces destilácie pod dohľadom piatej generácie majstrov značky. Ferrand Cognac sa destiluje pomaly, v malých kotloch s kapacitou 25 hektolitrov a vyznačuje sa výraznou tvarovou hlavou, ktorá pomáha koncentrovať arómy a chute z vína destilovaného na jemné kaly. Nefiltrované kaly, ktoré sú mimoriadne bohaté na ovocné arómy, pomáhajú dodať surovému telu ducha a chuť, ktoré koňak získava v procese zrenia.
Miešanie - blending
Ferrand Cognac vďačí za svoju osobnosť nie len terroiru, v ktorom sa nachádza, ale taktiež hroznu, destilácii, sudom alebo pomalému stárnutiu. Svoju rozlišovaciu spôsobilosť odvodzujú aj z jemného a presného umenia miešania. V Logis d´Angeac odovzdalo svoje nahromadené znalosti päť generácií majstrov pivnice svojim nástupcom. Miešanie je vysoko kvalifikovaná práca. Trvá roky praxe a veľa talentu a intuície, kým si blender dokáže zvoliť destiláty, ktoré sa budú najlepšie dopĺňať a spájať v dokonalej harmónii, aby vytvorili neporovnateľný koňak.
Čo ďalej?
Chceli by ste tento koňak ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie koňaky v našej ponuke.
Recenzie a hodnotenie
Ferrand Cognac je značka nadväzujúca na viac ako 200 ročnú tradíciu výroby francúzskeho koňaku. Za svoje výborné renomé vďačí najmä master blenderovi Alexandrovi Gabrielovi, ktorý oživil pôvodné koňakové receptúry 18. a 19. storočia a obohatil ich o súčasné trendy.