Zacapa 23, GIFT + Plantation Rum Barbados Grande Réserve
V sete nájdete 2 produkty
Ron Zacapa 23 Y.O. patrí medzi skutočné svetové rumové skvosty. Je to jeden z najlepších rumov sveta, charakteristický svojou veľmi jemnou chuťou s tónmi vanilky a tropického ovocia. Zacapu si najlepšie vychutnáte čistú pri izbovej teplote alebo s ľadom v pohári so širokým dnom. Samotný výrobca odporúča vychutnať si tento rum i v kombinácii s cukrovým sirupom a pomarančovým bitterom. Na výrobu rumu Zacapa je používaný výlučne takzvaný "panenský cukrotrstinový med", teda šťava z cukrovej trstiny, ktorá vzniká už po prvom lisovaní. Na kvasenie šťavy sa používajú špeciálne kvasinky získané z ananásov. Posledným krokom je samozrejme destilácia. Dozrievanie rumu Zacapa prebieha v horách v nadmorskej výške okolo 1300 m nad morom prostredníctvom starej španielskej metódy solera.
Čo ďalej?
Chceli by ste tento rum ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie rumy v našej ponuke.
Rum Planteray Grande Réserve pochádza od majstrov blenderov zo spoločnosti Maison Ferrand. Dostal do vienka zlatú farbu, jedinečne sladkú arómu a chuť, ktorá upúta začiatočníka, ale aj znalci si prídu na svoje. V pohári môžeme cítiť sladkú vôňu tropického ovocia a vanilky. Chuť Planteray Grande Réserve je jemná a medová. Očarí vás bohatou chuťou kandizovaného ovocia v sprievode vanilky a čerstvého ovocia. Delikátna záležitosť.
Grande Réserve je zmesou rôznych rumov z Barbadosu, zrejúcich v bourbonových sudoch v Karibiku a potom jeden rok v juhozápadnom Francúzsku v starých dubových sudoch spoločnosti Maison Ferrand. Jeho bohatá aróma odhaľuje tóny kokosu a vanilky. Vynikajúce aj na priamu degustáciu aj do koktejlov.
Aróma: Karamel, škorica, vanilka, banány.
Chuť: Sladká chuť, pomaranč, korenie, banány.
Záver: Veľmi sladký záver s mierne korenistými tónmi.
Technologické parametre
Pôvod: Barbados
Surový materiál: melasa
Fermentácia: 3 dni
Destilácia: dvojitá column destilácia
Tropické starnutie: 1-3 roky v sudoch z Bourbonu
Kontinentálne starnutie: 1 rok v sudoch Ferrand
Obsah pridaného cukru: 16 g / l
Barbados
Príbeh rumu sa začína na Barbadose, ktorý je kolonizovaný Anglickom. Od roku 1627 bol Barbados pôvodcom pestovania cukrovej trstiny v Karibiku. Rum si získal srdcia ostrovných námorníkov, neskôr anglických námorníkov. Legenda hovorí, že keď sa námorníci vrátili do Anglicka, ponúkli rum ako darček, aby dokázali, že skutočne prekročili oceán. Nesporným rodiskom rumu je Barbados ostrov posiaty veternými mlynmi, ktoré sa používali na drvenie cukrovej trstiny pre extrahovanie šťavy. Cukrovarnícky priemysel klesá, ale ostrov naďalej produkuje vynikajúce rumy, ktoré sa vyznačujú tradičnými miestnymi metódami. Špeciálna fermentačná technika prepožičiava miestnym liehovarom bohaté a aromatické arómy.
Čo ďalej?
Chceli by ste tento rum ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie rumy v našej ponuke.