Ste tu
Plantation Original Dark Plantation + Pineapple + Stiggins’ Fancy Smoky Formula + 6 x pohár zadarmo

Plantation Original Dark Plantation + Pineapple + Stiggins’ Fancy Smoky Formula + 6 x pohár zadarmo

(0 recenzií)
40%
Kód: 564 + 497 + 3661 + POS231
Momentálne nedostupné
84,70 €
70,58 € bez DPH
126,10 €
Ušetríte 1,69 € / ks
alebo sa zaregistrujte
Pridať medzi obľúbené Medzi obľúbené

V sete nájdete 4 produkty

Ušetríte 41,40 €
1x
18,90 €
1x
29,90 €
1x
Plantation Stiggins’ Fancy Smoky Formula, GIFT
Plantation Stiggins’ Fancy Smoky Formula, GIFT
0.7 L
40%
35,90 €
6x
Plantation - pohár na stopke
Plantation - pohár na stopke
6,90 €

Vyskúšajte vyšší rad a spoznajte ešte lepšiu chuť

Plantation XO 20th Anniversary, GIFT
52,90 €
4.9
(20 recenzií)
Plantation XO 20th Anniversary, GIFT
Detailný popis produktov v sete

Bohatý a intenzívny štýl Jamajky a Barbadosu s tónmi sliviek, banánov a vanilky je umocnený ďalším zrením vo Francúzsku. Výsledkom je hlboká štruktúra okorenená tónmi škorice a klinčeka, ktorých dymová kvalita dodáva textúre. Ideálny spoločník na kokteily. Najväčšou devízou rumu Plantation Original Dark je jeho bohatá chuť a predovšetkým jeho technika dvojitého zrenia. Plantation Original Dark zahŕňa elegantné rumy, ktoré sú destilované a potom zrejúce pri vysokých teplotách v tropickom prostredí Karibiku v sudoch z amerického dubu. Následne sú rumy transportované do Francúzska, kde ich hlavný rumový majster zmieša. Výsledok tohto dlhoročného procesu je sladký nektár, ktorý môžete vychutnávať samostatne, ale aj v miešaných drinkoch s tmavým rumom ako sú Mai Tai alebo Daiquiri.

Vôňa: Banán, pomarančová kôra, korenie, dymová aróma.

Chuť: Sušené ovocie, vanilka, klinčeky.

Záver: Náznaky dymu, kandizované ovocie, exotické korenia.

Screenshot (79)

 

Barbados 

Príbeh rumu sa začína na Barbadose, ktorý je kolonizovaný Anglickom. Od roku 1627 bol Barbados pôvodcom pestovania cukrovej trstiny v Karibiku. Rum si získal srdcia ostrovných námorníkov, neskôr anglických námorníkov. Legenda hovorí, že keď sa námorníci vrátili do Anglicka, ponúkli rum ako darček, aby dokázali, že skutočne prekročili oceán. Nesporným rodiskom rumu je Barbados ostrov posiaty veternými mlynmi, ktoré sa používali na drvenie cukrovej trstiny pre extrahovanie šťavy. Cukrovarnícky priemysel klesá, ale ostrov naďalej produkuje vynikajúce rumy, ktoré sa vyznačujú tradičnými miestnymi metódami.  Špeciálna fermentačná technika prepožičiava miestnym liehovarom bohaté a aromatické arómy.

Technologické parametre:

Pôvod: Barbados a Jamajka
Surový materiál: Melasa
Fermentácia: Barbados: 72 hodín
Jamajka: 2 týždne
Destilácia: Barbados: Twin Column and Pot Still
Jamajka: Pot Still (John Dore)
Starnutie: Zmes Barbadosu vo veku 1 až 3 roky sa zmieša s jamajský pot stillom vo 10 až 15 rokov.
Množstvo pridaného cukru: 15 g / l


História rumu

Plantation_Types+de+Rhums

Prvá písomná zmienka o existencii rumu pochádza z ostrova Barbados v roku 1647, je však isté, že výroba rumu sa odohrávala na ostrove od začiatku 17. storočia. Vo Francúzsku prichádza uvedenie rumu neskôr a to v roku 1694. Rum sa v tom čase považoval za liek. Priemerná kvalita a lacná produkcia znamenali, že rum sa prvotne konzumoval medzi otrokmi na plantáži (brandy a sherry sa považovali za príliš drahé, takže tie boli vyhradené pre osadníkov). Rum sa tiež stáva nápojom námorníkov a pirátov. Skutočný pokrok v destilačných technikách ešte neprišiel a dovtedy rum zostával len pre miestnych. Začiatkom osemnásteho storočia sa však rum šíri cez oceán do Európy a Severnej Ameriky.

Rumové odrody

Existujú dve hlavné výrobné metódy, ktoré sú pôvodom dvoch odlišných liehovín:
- „Tradičné rumy“ vyrobené z melasového základu
- „Agricole rumy“ vyrobené zo šťavy z cukrovej trstiny, ktorá bola potom fermentovaná a destilovaná.


Cru+du+Rhum+-+Production+-+VIEILLISSEMENT

Cukrová trstina

Cukrová trstina sa zberá ručne alebo strojom a potom sa, čo najskôr rozreže, rozdrví, aby sa minimalizovala degradácia cukrov obsiahnutých v trstine. Po rozomletí trstiny sa šťava extrahuje a pripravuje na kvasenie, výsledkom procesu premeny cukru na alkohol je vzniknutý kvas. Tento kvas sa následne niekoľkokrát zahrieva, aby sa extrahoval rovnaký podiel cukru a melasy pre tradičný rum.

Fermentácia

Transformácia cukru na alkohol je vyvolaná pôsobením kvasiniek. Fermentácia môže trvať od niekoľkých hodín (v prípade ľahkých rumov) po niekoľko dní (v prípade zložitejších rumov) až po niekoľko týždňov.

Destilácia

Chivas-XV-heritage-2

Pôvodne boli všetky rumy destilované v malých bankách. Dnes sa však väčšina rumov destiluje kontinuálne v stĺpcoch. Táto moderná destilačná metóda, ktorú Kuba prvýkrát prijala v 19. storočí, umožňuje rýchlejšiu a plynulejšiu výrobu. Destilácia v kotli je stále dlhšia a ťažko zvládnuteľná, ale stále sa praktizuje na Jamajke, na Barbadose, v Svätej Lucii, na Haiti a v Guyane.

Zrenie

Po destilácii sa nový alkohol okamžite plní do fliaš alebo sa na určitý čas necháva skladovať v drevených sudoch. Najčastejšie používané v Karibiku sú mladé sudy po Bourbone (americký biely dub), ktoré dodávajú rumu vanilkové, korenené a mierne dymové tóny. Vďaka horúcemu a vlhkému podnebiu je podiel anjelov v Karibiku 3 - 4 krát vyšší ako v prípade destilátov vo Francúzsku alebo Škótsku, čo vysvetľuje ťažkosti s udržiavaním rumu v sude dlhšie ako 8 alebo 10 rokov.

 


Čo ďalej?

Chceli by ste tento rum ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie rumy v našej ponuke.

Plantation Stiggins Fancy Pineapple bottle

Pocta postave, ktorú vytvoril Charles Dickens vo vydavateľstve Pickwick Papers, reverend Stiggins, ktorého obľúbeným nápojom bol „ananásový rum“. Kôry ananásu Victoria sú vylúhované v rume Plantation 3 Stars, ktorý sa potom ďalej destiluje. Samostatne sa ovocie ananásu vylúhuje v Plantation Original Dark Rum. Infúzia destilátu a ovocia sa nakoniec zmiešajú dokopy, čím sa vytvorí bohatý a chutný ananásový buket, zvýraznený dymovými a klinčekovými tónmi. Macerácia prebieha po dobu 3 mesiacov. 

Jamaica

V roku 1664 Oliver Cromwell poslal Williama Penna, aby zajal Hispaniolu (Haiti) pre anglickú ríšu. Ak táto misia zlyhá, skončí na Jamajke, kde odvedie Španielov z ostrova. V roku 1670 sa Španielsko vzdáva svojich práv na ostrov a Port Royal sa stáva rajom pre pirátov a zlodejov. V 17. storočí, na konci zlatého veku pirátstva, sa cukor stáva dominantnou plodinou na ostrove. V 18. storočí sa Jamajka ujala vedenia v produkcii cukru v Karibiku a stáva sa domovom pre mnohých otrokov.

Trinidad

Trinidad bol vždy dôležitým miestom na pestovanie cukrovej trstiny, pričom výroba rumu sa zachovala ako okrajová činnosť. Na konci 18. storočia pod britským vládnutím cestujú značné množstvá rumu do Anglicka, kde sa zmiešajú s inými rumami z britskej okupácie (Barbados, Demerara, Jamajka) a rodia sa „Navy Rumy“.


Technické parametre

Pôvod: Barbados, Trinidad, Jamajka
Surový materiál: melasa
Fermentácia: Barbados a Trinidad: 72 hodín
Jamajka: 2 týždne
Destilácia: Barbados: Column and Pot Still
Trinidad: Column
Jamajka: Pot Still (John Dore)
Francúzsko: Medená nádoba Ferrand
Obsah pridaného cukru: 20 g / l


História rumu

Plantation_Types+de+Rhums

Prvá písomná zmienka o existencii rumu pochádza z ostrova Barbados v roku 1647, je však isté, že výroba rumu sa odohrávala na ostrove od začiatku 17. storočia. Vo Francúzsku prichádza uvedenie rumu neskôr a to v roku 1694. Rum sa v tom čase považoval za liek. Priemerná kvalita a lacná produkcia znamenali, že rum sa prvotne konzumoval medzi otrokmi na plantáží (brandy a sherry sa považovali za príliš drahé, takže tie boli vyhradené pre osadníkov). Rum sa tiež stáva nápojom námorníkov a pirátov. Skutočný pokrok v destilačných technikách ešte neprišiel a dovtedy rum zostával len pre miestnych. Začiatkom osemnásteho storočia sa však rum šíri cez oceán do Európy a Severnej Ameriky.

Rumové odrody

Existujú dve hlavné výrobné metódy, ktoré sú pôvodom dvoch odlišných liehovín:
- „Tradičné rumy“ vyrobené z melasového základu
- „Agricole rumy“ vyrobené zo šťavy z cukrovej trstiny, ktorá bola potom fermentovaná a destilovaná.

Cru+du+Rhum+-+Production+-+VIEILLISSEMENT

Cukrová trstina

Cukrová trstina sa zberá ručne alebo strojom a potom sa, čo najskôr rozreže, rozdrví, aby sa minimalizovala degradácia cukrov obsiahnutých v trstine. Po rozomletí trstiny sa šťava extrahuje a pripravuje na kvasenie, výsledkom procesu premeny cukru na alkohol je vzniknutý kvas. Tento kvas sa následne niekoľkokrát zahrieva, aby sa extrahoval rovnaký podiel cukru a melasy pre tradičný rum.

Fermentácia

Transformácia cukru na alkohol je vyvolaná pôsobením kvasiniek. Fermentácia môže trvať od niekoľkých hodín (v prípade ľahkých rumov) po niekoľko dní (v prípade zložitejších rumov) až po niekoľko týždňov.

Destilácia

rhum-folies-chapo

Pôvodne boli všetky rumy destilované v malých bankách. Dnes sa však väčšina rumov destiluje kontinuálne v stĺpcoch. Táto moderná destilačná metóda, ktorú Kuba prvýkrát prijala v 19. storočí, umožňuje rýchlejšiu a plynulejšiu výrobu. Destilácia v kotli je stále dlhšia a ťažko zvládnuteľná, ale stále sa praktizuje na Jamajke, na Barbadose, v Svätej Lucii, na Haiti a v Guyane.

Zrenie

Po destilácii sa nový alkohol okamžite plní do fliaš alebo sa na určitý čas necháva skladovať v drevených sudoch. Najčastejšie používané v Karibiku sú mladé sudy po Bourbone (americký biely dub), ktoré dodávajú rumu vanilkové, korenené a mierne dymové tóny. Vďaka horúcemu a vlhkému podnebiu je podiel anjelov v Karibiku 3 - 4 krát vyšší ako v prípade destilátov vo Francúzsku alebo Škótsku, čo vysvetľuje ťažkosti s udržiavaním rumu v sude dlhšie ako 8 alebo 10 rokov.


Čo ďalej?

Chceli by ste tento rum ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie rumy v našej ponuke.

Na svojich cestách po celom svete si Alexandre Gabriel rád vymieňa nápady s kolegami vizionármi, ktorí zdieľajú jeho neukojiteľnú zvedavosť. Jednou z takýchto spriaznených duší je Alex Chasko, Master Distiller a Blender v dublinskej Teeling Whiskey Distillery. Rovnako nadšený je pre možnosti tradičných aj inovatívnych techník pri destilácii a zrení liehovín. Samozrejme, Alex uvítal možnosť vymeniť sudy Teeling Whiskey za sudy Plantation Rum a začať experimentovať.

V roku 2019 írska značka Teeling Whiskey vydala špeciálnu edíciu Small Batch Collaboration, zrejúcu v sudoch po Plantation Rume. Alexandre Gabriel si vybral Stiggins’ Fancy Pineapple Rum, aby podstúpil finálne zrenie v 200-litrových dubových sudoch, v ktorých bola predtým skladovaná rašelinová single malt írska Teeling Whiskey. Mierny stupeň rašeliny dodáva nádherne vyvážený tón dymu, výrazný, ale harmonický spolu s ovocným rumom. Stiggins' Fancy Smoky Formula dodáva kokteilom nečakaný nádych a odhaľuje ich rôznorodý pôvod.

Stiggins' Fancy Smoky Formula je limitovaná edícia. Bohato zdobená darčeková krabička rozpráva príbeh o inšpirovanom partnerstve Plantation Rumu s Teeling Whiskey zosobnenou reverendom Stigginsom, ktorý sa vydal preskúmať svet z teplovzdušného balóna. Pre milovníkov whiskey a rumu sú pripravené vynikajúce objavy!

Ak chcete porovnať aj vplyv sudu po rume na charakter whisky, odporúčame pozrieť sa na tento zvýhodnený set Plantation Stiggins' Smoky Formula a Teeling Plantation Cask.


Čo ďalej?

Chceli by ste tento rum ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie rumy v našej ponuke.

Recenzie a hodnotenie

0.0
0 recenzií
Na tento produkt ešte nebola napísaná recenzia

Články

10 najpredávanejších rumov za rok 2023
 · 4 min čítania
Rum

10 najpredávanejších rumov za rok 2023

Fascinujúci svet rumu nám aj v roku 2023 priniesol plno noviniek. Od zaujímavých zmesí chutí až po limitované edície, rumoví výrobcovia sa neustále snažia prekvapiť a obohatiť náš zážitok. Pripravili sme pre vás zoznam 10 najpredávanejších rumov za rok 2023,…
Prečítať článok
Plantation Original Dark Plantation + Pineapple + Stiggins’ Fancy Smoky Formula + 6 x pohár zadarmo
(0 recenzií)
Plantation Original Dark Plantation + Pineapple + Stiggins’ Fancy Smoky Formula + 6 x pohár zadarmo
Momentálne nedostupné
84,70 €
126,10 €

Plantation je veľmi prestížna značka rumu, ktorú si vychutná nejeden milovník rumu. Povráva sa, že samotný majiteľ Plantation Alexandre Gabriel trávi niekoľko mesiacov v roku tým, že vyhľadáva sudy, ktoré by mohol použiť pri zrení jeho čím ďalej tým populárnejšej značky. Odporúčame Vám skúsiť niektorý z Plantation produktov - PLANTATION XO 20TH ANNIVERSARY prípadne verziu s pohármi v darčekovom balení - PLANTATION XO 20TH ANNIVERSARY + 2 POHÁRE alebo balenie s rôznymi druhmi rumov tejto váženej značky - PLANTATION EXPERIENCE BOX.

Odporúčame aj
Gift
0.7 L
40%
4.9
(20 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
52,90 €
0.7 L
40%
0.5
(1 recenzia)
Na sklade
Cena (s DPH)
44,90 €
Gift
0.7 L
40%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
42,50 €
Gift
0.5 L
46%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
88,90 €
Novinka
0.7 L
40%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
45,90 €
Gift
0.7 L
40%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
36,90 €
Gift
0.7 L
43.8%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
149,90 €
Gift
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
36,90 €
Gift
0.7 L
50%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
95,90 €
Gift
0.7 L
40%
4.9
(20 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
52,90 €
Gift
5
(1 recenzia)
Na sklade
Cena (s DPH)
139,00 €
0.7 L
40%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
30,50 €
0.7 L
75.5%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
29,90 €
Gift
0.7 L
40%
5
(1 recenzia)
Na sklade
Cena (s DPH)
35,50 €
Gift
0.7 L
42%
5
(2 recenzie)
Na sklade
Cena (s DPH)
76,90 €
0.05 L
40%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
8,90 €
Gift
0.7 L
41.7%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
50,90 €
Gift
0.7 L
45%
5
(1 recenzia)
Na sklade
Cena (s DPH)
61,90 €
Gift
0.7 L
41.7%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
50,90 €
0.05 L
37.5%
5
(1 recenzia)
Na sklade
Cena (s DPH)
3,70 €
0.7 L
40%
4.6
(4 recenzie)
Na sklade
Cena (s DPH)
29,90 €